Diary of a Sourdough Apprentice - May 17th.



Lavede efter Chad Robertsons opskrift, bare en halv portion - og det skal man passe på med, for fik puttet for meget salt i, og kæmpede så med at pille de (heldigvis!) store saltkrystaller ud igen, mens jeg vendte dejen.

Brugte:
Primært Gærda + 20 g. Rugpaul, cirka - 100 g. i alt. Begge flød fint.
Halv/halv valset (Bornholms Valsemølle) og stenkværnet Skærtoft
Skærtoft grov hvede
Og så, ja... 17 g. salt.

Fra sammenrør til formet ca. 5 timer. Kunne nok godt have hævet lidt mere inden shaping, men jeg skulle nå på vagt. Fik tre timer på køkkenbordet, inden den så røg på køl. Så ganske fin ud morgenen efter, kl 845, hvor den blev bagt af.
Ovn opvarmet til 275, skruede ned til 250 + kraftig damp - men efter 2-3 minutter blev jeg en kylling, og skruede ned til 220. Derfor 20 min. i alt med kraftig damp, og så op på 250 i 5-6 minutter til farve.

DOMMEN:
Lidt tættere i krummen end de sidste par stykker, og skorpen lidt tynd. Jeg skal nok prøve at følge instruktionen - egentlig. Men sidst blev det bare nærmest færdigbagt på dampen alene. Tilgengæld var krummen helt fantastisk. Mener så også, jeg havde brugt ren valset (Meyer) hvede sidst.

Comments

Popular Posts